Шта кажу писци хороскопа за 2013.?

Belatukadruz (алиас М. Лукић, 1973: Обронци Хомоља)

_______ две заједничкe ствари за 2013. годину:

 

Прва је све интензивније прихватање да су нам узде живота Уран и Плутон још од марта 2011. предали у руке и да сада доста тога стварно од нас самих зависи. Неки су тај утицај осетили и у 2012, и у ситуацијама у којима се чинило да готово нема ни избора ни излаза – налазили и изборе и излазе само захваљујући томе што су дали себи шансу да ризикују, да направе искорак из заглављености у којој је дуго царовао страх праћен сумњом да се ишта може урадити и променити. За такве ће 2013 бити година даљег разрадјивања свих тих нових почетака, када ће окуражени прошлогодишњим искуством прихватати нове ризике и промене, готово као да почињу да се допадају себи у том новом амбијенту и животном сценарију. За све остале, 2013 гура даље свакога од нас на тај изазов и авантуру која тражи да без обзира на досадашње принципе, у своје животе уведемо бар један преокрет, да бар једну ствар за коју смо мислили да нисмо спремни изнесемо до краја. И на шта се то тачно може односити? За једне ће то бити преокрет у послу, отказ и налажење новог, за друге који до сада нису радили почетак радног искуства, а они који су радили од ране младости размишљаће о независној активности у којој више неће морати да се сваког јутра спремају и раде за плату. Исто ће бити и у љубави. Од наглих раскида и развода, до изненадних и наглих бракова после пар месеци забављања. Они који сматрају да нису спремни на родитељство баш сад могу постати родитељи и ту ризиковати, а они који и даље живе у заједници са родитељима без обзира на своје године – сада се по први пут стварно одвојити. Изненадна пресељења, што локална што регионална и инострана такодје су једна од важних тема за ову годину, као и окретање формалном образовању, чак и код четрдесетогодишњака и старијих који или нису учили оно што воле или су тек сада открили своју праву пасију. Јер, преокрети нису ништа друго до прилика дата људима да би се кретали даље и спознавали истинску снагу и моћ коју носе.

Друга битна ствар заједничка свима и коју астролошки подржава Сатурн који је у Шкорпиону, јесте прихватање губитака. Губици као тема, губици као страх, губици као неминовност када желимо да идемо даље.  Губици као заборављена вештина остављања, одлажења, опраштања, одустајања – и све у циљу напредовања и сазревања. А ко губи, може и да добије, ако пусти тугу из себе, јер без туге нема губитака. Знате оно, задњи дан на мору, задњи дан школе.. када раскинете. Тужно је баш зато јер је било лепо. Јер је вредело сваког минута. Туга значи да се нешто десило, да сте били живи. И најважније, да то можете опет. Зато не одбацујте тугу, јер рећи ћете у супротном, да вас Сатурн у Шкорпиону фрустира. А у ствари ви њега фрустрирате да одради свој задатак због ког је ту. И наравно, то не значи да сте нон стоп тужни, већ кад додје, а ви чујте, па уместо да узмете крпу и бришете прозоре, или баш сте се сад сетили да средите купатило или поведете телефонски маратон, само се ућутите и чућете је. Имамо увек разлога за тугу јер је живот леп. Да није, не би имали због чега да будемо тужни. Проблем је што нас нико није научио да је “то” туга. Већ да је туга слабост, пораз итд.

ПЛАКАЊЕНИЈЕЗНАКДАСТЕСЛАБИ. ЈОШОДОНОГМИНУТАКАДАСТЕСЕРОДИЛИ, ОНОЈЕЗНАЧИЛОДАСТЕЖИВИ!

                                                       РАК

Где је мој дом? Питаће се Ракови у 2013 у размишљању да ли да прихвате понуду да се одселе негде далеко или да остану и шире породицу. Ширење и експанзија јесу кључне речи и само је на вама да видите у ком правцу ће то ширење ићи. Уколико останете, од партнера као и матичне породице може стићи помоћ или некретнина, наследство, средјивање несредјених власништва и питања имовине. Крај судских процеса ако сте их имали, време да се одахне, поготово у јулу и децембру.

Ваша карта је љубав. Блискост и богатство које носе породица и пријатељи. Али не и колеге и ситуација на послу, па научите сада ако већ нисте да се емотивно не везујете за посао и своју радну столицу и канцеларију јер су пред вама минимум још две промене или преокрета у наредне три година када је посао у питању.

Периоди када сте најближи да изневерите и саботирате сами себе:

За сваког Рака су највећа мора страхови. Они се крећу од најирационалнијих до оних који су реално могући али за које он сам најчешће нема аргумената осим своје богате и сликовите маште. Такав период када развијате у глави филмове којима само себе самог плашите је од 20. Јануара до 5. Фебруара.

Уколико сте родитељ или намеравате да тек постанете, савет је да одмах направите посебан буџет за децу која ће вас у овој али и у наредне две године доста финансијски коштати. Деца Ракова имају право на све жеље и прохтеве, од хобија до спортова, на најбоље школе и све то ви треба да изнесете. Размишљајте о томе на време јер август и период који ће трајати од 29. Септембра до 5. Децембра би могао да донесе финaнсијске проблеме јер сте мислили да ћете све лако и успут. То се односи и на Ракове без деце, али који у том случају сигурно имају своје хобије и разноразне начине да се финансијски троше. Упис курсева, школа је лако могућ без обзира на године.

Периоди када је ваша снага потентна и када сте најближи да јасно чујете своје потребе:

Није реткост да Рак јасно мисли, али се не усуђује увек да своје мишљење и на глас каже, нарочито пред ауторитетом. Одатле и сво кајање због хиљаду закаснелих реакција које су могле да га прославе или учине у очима надредјених важним. Зато је савет да искористите период када ћете бити у заиста добром контакту са собом и спољним светом и када ћете имати идеје и решења када други буду ћутали – од 5. Фебруара до 14. Априла, што ће се код многих Ракова позитивно одразити на пословни статус.

Од 2. До 15. Маја имаћете праву помоћ пријатеља, било кроз материју, савет или протекцију.

Друга половина јула доноси вам истрајност, снагу и одушевљење акцијом која се указала, било у послу или приватно. Идеално време за почетак нечег новог.

Вама 2013 година поручује: Не губите из вида да се материја и дух шире и расту равномерно. Колико имате мудрости, љубави и стрпљења за ближње, толико ће и пословно ствари ићи на боље. Праштајте у 2013.

Видети више: Извор: Сања Перић:  http://sanjaperic.com/2012/12/08/horoskop-za-2013-godinu/

ЛеЗ 0005278  

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s